Najava obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI), 03.12.2018. godine

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3.12.2018., udruge i ustanove koje okupljaju i rade s osobama s invaliditetom, od 9:00 do 21:00 sat u Mepas Mall centru u Mostaru, pokazat će svjedočanstva svoje svakodnevnice svim posjetiteljima.

Objavljeno: 30.11.2018, Osvježeno: 02.12.2018.

I ove godine želimo poslati snažnu poruku: „Pogledaj! Ja to mogu!“. Govoreći o osobama s invaliditetom često se zamaramo onime što oni ne mogu i u čemu su ograničeni. Istodobno je obilje onoga što te osobe još uvijek mogu ostvariti i u čemu mogu sudjelovati, a dio njihovog stvaralaštva i kreativnosti moći ćete vidjeti i na ovoj promidžbeno - prodajnoj izložbi.  

Osim toga, istog dana u 12:00 sati, na platou - kod glavnog ulaza u Mepas Mall, mladi ljudi s invaliditetom žele pokazati svoja htijenja, želje i nadanja. Žele pokazati kako ih boli nepravda i diskriminacija te stoga pozivaju medije da poprate njihovo glasno „NE“, margini na koju su gurnuti.

U programu sudjeluju Centri Los Rosales i Sveta Obitelj, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama, Caritasove radionice Nazaret i Emanuel, Udruge Vedri osmijeh, Ružićnjak, Down sindrom i Sunce, Socijalna poduzeća VedriMo i RAD-DAR.

Zahvaljujući na vašoj dosadašnjoj potpori pozivamo vas da i ovaj put propratite u svojim medijima obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Na poseban način vas molimo da popratite i naše mirno okupljanje u 12:00 sati na kojem želimo na miran i civiliziran način izreći naše nezadovoljstvo i senzibilizirati javnost na puno i jednako uživanje ljudskih prava i potreba osoba s invaliditetom.

20181203 osi plakat 1

Također, tom prigodom će biti organizirana prodajna izložba radova članova udruge počevši od 09:00 u prodajnom centru Mall Mostar.

Dođite da se družimo.

Najavu događanja, te samo obilježavanje pogledajte u našoj galeriji: