Svjetski dan Down sindroma 21.3.2017.

20170321 dan down 1Udruga za Down sindrom Mostar vec 5 godina svečano obilježava svjetski dan Down sindroma. Povodom svjetskog dana Down sindroma 21.3.2017 Prenosimo najavu događanja.

Volontiranje mladih Volontiranje mladih s Down sindromom s ciljem podizanja svijesti o pravu na rad - “Moj glas se čuje”

od 12h-17h u CM prodavnicama. Cilj je skrenuti pažnju javnosti na pravo n arad osoba s Down sindromom.

Svečana sjednica Evropskog parlamenta povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom - „My voice counts“ od 10h-18h

Predstavnica Bosne i Hercegovine, Azra Dedić, obratit će se, zajedno sa ostalim mladim osobama s Down sindromom iz cijele Evrope, članovima Evropskog parlamenta. Azra će imati priliku da predstavi prepreke s kojima se susreću djeca, omladina i odrasli s Down sindromom i njihove porodice u bosansko-hercegovačkom društvu.

World Trisomy Days March 16-18, 2017 u Grenoble –otvoreni dani Amra Krvavac, direktorica socijalnog preduzeća „3DownŠtampa-3DownPrint“ doo, Grenobl, Francuska

će predstaviti primjer neformalnog obrazovanja mladih s Down sindromom kroz korištenje inovativne tehnologije, te povećanje njihovih radnih vještina koje je provedeno kroz projekat "Povećanje znanja i vještina mladih sa Down sindromom" u 2015/2016. godine