Svjetski dan Down sindroma - Mislite na osobe s Down sindromom - 21.03.2014.

U povodu 21. ožujka, Svjetskog dana Down sindroma, Udruga za Down sindrom Mostar organizirala je danas prigodno druženje i predstavila prodajni štand radova svojih članova na 1. katu prodajnog centra Mepas Mall.

20140321 down day 1

Danas su izloženi štandovi s radovima štićenika koje su napravili uz pomoć roditelja. Naša udruga postoji od 2011. godine, a borimo se za prava djece s down sindromom, za njihovu inkluziju u društvo. Inkluzija osoba sa Down sindromom podrazumijeva i uključivanje u redovni vrtićki program, redovno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, te time i mogućnost zapošljavanja osoba sa Down sindromom.

U HNŽ-u ne postoji zakon osoba s invaliditetom i zajedno s koalicijom "Zajedno smo jači", naša udruga pokušava to promijeniti. Uradili smo akcijski plan i zajedno s Vladom ćemo prodiskutirati da se ovakav zakon, koji je nužan, donese u našoj županiji.

20140321 down day 2

Od predstavnika Udruge za Down sindrom u ime poduzeća JP Elektroprivreda HZ HB izvršna direktorica ekonomskih poslova Ivana Bunoza je primila i službenu zahvalnicu za kontinuiranu potporu njihovu radu.

Pogledajte našu Galeriju.

21.3.2014