Udruga za Down sindrom donirala Tripp-Trapp stolicu

Predstavnici Udruge za Down sindrom Mostar su danas Službi za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar uručili Tripp-Trapp stolicu. Donirana stolica će uvelike pomoći djelatnicima Službe da kvalitetnije organiziraju rad sa djecom.

Ovim simboličnim činom udruga za Down sindrom pokušala je barem malo unaprijediti uvjete u kojima se odvijaju vježbe. Stolicu je moguće prilagoditi svakom pojedinom djetetu, te na taj način omogućiti djeci da u potpunosti sudjeluju u radu za radnim stolom bez roditeljske podrške.

tripp trapp stolica logopedija

"Današnjom simboličnom donacijom željeli smo barem malo poboljšati uvjete za rad sa djecom koja svakodnevno dolaze na vježbe kod logopeda, radnog terapeuta i defektologa. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo lokalnu zajednicu i službe koje su često van fokusa velikih donatora i medija. Nadamo se da će ova donacija potaknuti i druge vladine i nevladine organizacije da zajedno pokušamo osuvremeniti usluge koje se pružaju svoj djeci u ovoj službi", izjavila je Sanda Beno, predsjednica Udruge za Down sindrom.

"Zahvaljujemo roditeljima djece sa Down sindromom na ovoj hvale vrijednoj donaciji. Tripp-trapp stolica je neophodna za rad sa svom djecom s poteškoćama u razvoju tako da će uvelike poboljšati rad sa navedenom populacijom. Posebno je pogodna za najmlađu skupinu djece sa kojom se provodi postupak rane intervencije od najranije dobi", rekla je mr.sc. Ivana Šimić Šantić, logoped.

tripp trapp stolica logopedija 2

Napomenimo da djeca i djelatnici rade u nehumanim uvjetima, u prostorijama koje su pod velikim snijegom u veljači 2012. godine skoro potpuno uništene, te se vježbe održavaju pokraj potpornih stupova koji doslovno čuvaju strop od urušavanja.